Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

 

 

  

 

 

 

Banánlikör 

 

Hozzávalók: 50 dkg banán, 50 dkg cukor, 2,5 dl tisztaszesz, rumaroma, fél citrom leve.

A banánt felszeleteljük, egy zománcozott edényben a cukorral rétegezve rakjuk  le. 3 nap után szitán áttörjük, és még 1dl vizet is hozzáadunk. Majd ehhez a léhez hozzáteszünk 2,5 dl szeszt, és rumaromát. Alaposan összekeverjük és 10-15 napig érleljük, majd leszűrjük.

 

 

Amoretto

 

Hozzávalók: 50 dkg hámozott, forrázott mandula, 12 dkg barnacukor, 2 dl víz, 1/2 rúd fahéj, 1/2 l konyak, 2 db csillagánizs, 1 mandulaaroma.

Durvára őröljük a mandulát. A cukrot a vízzel felfőzzük, beletesszük a mandulát és közepes lángon, lefedve, közben kevergetve felfőzzük. A meleg mandulás folyadékot összekeverjük a konyakkal, fahéjjal, csillagánizzsal és az aromával. Befőttesüvegbe töltjük, meleg helyen két hétig állni hagyjuk. Aztán előbb szitán, majd gézen átszűrjük. Palackozzuk és dugaszoljuk.

 

 

Áfonyalikör

 

Hozzávalók: 1 kg áfonyaszem, 15 dkg cukor, 1 l alkohol vagy vodka.

Egy sötét színű üveget megtöltünk áfonyával, ráöntjük a cukrot, felöntjük alkohollal vagy barackpálinkával. Szöbahőmérsékletentároljuk, rázogatjuk naponta.Egy hónap múlva illatos, különleges likört kapunk.

 

 

Baileys'

 

Hozzávalók: 1 l tej, 1 l tejszín, 1 csomag Aranka mogyoróízű krémpor, 3 dl szesz, 2 csomag vaníliáscukor, 1 whyski aroma, 30 dkg cukor.

 

A tejszínt a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a krémport, eldolgozzuk csomómentesre. Ezután az aromát és a szeszt is fokozatos keveréssel adjuk hozzá. Hűtőben hetekig eláll.

 

 

Bodzabogyólikör

 

Hozzávalók: 30 dkg bodzabogyó, 4 dl 96%-os szesz, 6 dl víz, 1-2 szem szegfűszeg, kis darab fahéj, 10 dkg ckor.

 

Az enyhén összetört bogyókat egy nagyobb üvegbe rakjuk, ráöntjük az alkoholt, beleadagoljuk a fűszereket és 15 napig állni hagyjuk. A cukrot felfőzzük a 6 dl vízben, majd lehűtjük és az alkoholos bodzához öntjük. Az egészet jól összekeverjük. Jól záródó üvegbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.

 

 

 

 

Benedictin likör

 

Hozzávalók: 0,5-0,5 dkg szegfűszeg és szerecsendió, 1-1 dkg fahéj és borsmenta, citromhéj, kardamonmag és gyömbér, 2 dkg angelikagyökér, 3 dkg kálmosgyökér összezúzott keveréke.

1 liter alkoholban 2-3 napig áztatjuk. Utána 1/2 liter sűrű cukorszirupot adunk hozzá, ha szükséges cukorkaramellel színesítjük.

 

 

Borlikör

 

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 50 dkg cukor, 1 rum, 1 cherry, 1 meggyaroma, 3 dl vodka.

 

A vörösbört a cukorral felforraljuk, és lehűtjük. Az aromákat a szeszben feloldjuk és elkeverjük a borral.

 

 

Borovicska likör

 

Hozzávalók 1 literhez: 75 szem borókabogyó, 3,5 dl törkölypálinka, vagy grappa, 30 dkg kristálycukor,3,5 dl víz.

A bogyókat kissé összetörjük, üvegbe rakjuk, ráöntjük a törkölyt, lezárjuk és 2 hétig érleljük. Néha rázogatjuk. Utána a cukorból és vízből szirupot főzünk, langyosra hűtjük és rászűrjük a borókás alkoholt. Még langyösan üvegbe töltjük. Szorosan lezárjuk, hűvös helyen 1 hónapig állni hagyjuk.

 

 

Carola

(házi Carolans)

 

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 2 dl rum, 3 dl lehűtött forralt tej, 3 evőkanál Nutella, 3 dl vodka.

A tojást a cukorral kikeverjük, a Nutellát, majd a többi anyagot fakanállal hozzákeverjük. Hűtőben tároljuk, naponta rázogatni kell. Pár nap múlva fogyasztható.

 

 

Cherry Brandy házilag

 

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 5 szegfűszeg, 1 l vodka, 1/2 rúd vanília, 70 dkg cukor.

A kimagozott cseresznyét burgonyanyomóval összetörjük, 10 db maggal együtt. Egy tálba beledobjuk a vaníliarudat, szegfűszeget, megszórjuk cukorral és összekeverjük a gyümölccsel. Egy éjszakán át lefedve állni hagyjuk, megkeverjük. Széles szájú üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát, lezárjuk és 8 hétig napos helyen érleljük. Leszűrve töltjük az üvegekbe.

 

 

Cinzano

 

Hozzávalók: 0,5 kg rizs, 1,5 kg cukor, 10 dkg mazsola, kevés darabos fahéj, 4-5 szem szegfűszeg, 3 citrom, vaníliarúd darabok, 3,5 l  langyos víz, 1 dkg élesztő.

 

Egy 5 l -es befőttes üvegbe beletesszük a rizst, majd a többi anyagot, a citromokat karikára vágva. 3-4 hétig állni hagyjuk, többször keverjük meg. Ha megérett, üvegekbe leszűrjük, és pici borként teszünk bele, a letisztulás érdekében. Minél tovább áll, annál finomabb.

 

 

Crema limoncello

 

Hozzávalók: 5-6 nagy citrom, 5 dl alkohol, (vodka is jó) 50 dkg cukor, 1 l tejszín,  3 vanília, 1dl sambuca, (olasz likör, hasonlít az ouzóhoz)

A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a citromos alkohollal, a tejszínnel és 3/4 l tejjel. (A tejel és tejszínt forraljuk föl és hűtsük le.) Hozzáadjuk a sambucát és a vaníliát. Egy hétig érleljük hűtőben. Általában télen készítik, étkezések után szolgálják föl, közvetlen fogyasztás előtt hűtsük jégen. Bármilyen más gyümölcsből lehet készíteni.

 

 

Csillagánizs likör

 

Hozzávalók: 1 evőkanál csillagánizs tört, 1,5 csésze vodka, fél csésze cukorszirup.

A csillagánizst áztassuk 2 hétre a vodkába, időnként rázzuk föl.

Majd szűrjük le, és keverjük össze a sziruppal. Halványsárga színű lesz. Az üveg aljára egy szép csillagánizst tehetünk.

 

 

Csoko-mokka likör

 

2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.

Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.

 

 

Diólikör

 

Hozzávalók: 10 dkg zölddió, 1/2 kg méz, egy teáskanál kakukkfű,  ánizs,  szegfűszeg, zsályalevél, borókabogyó, koriander, 1 l vodka.

 

Júliusban lehet diót szedni hozzá. A dió héját késsel bevagdossuk, jó színezőanyag is, csak ne essen szét.

Az anyagokat a dióval együtt egy nagy befőttes üvegbe rakjuk, naponta rázogatjuk, 2 hónap múlva, amikor már jó sötét, leszűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Fahéjas likör

 

Hozzávalók 8 dl-hez: fél narancs, 6-8 darabka fahéj, 12 dkg barnacukor, 7 dl konyak.

 

A narancs levét kifacsarjuk, a fahéjjal, cukorral együtt egy üvegbe töltjük. Felöntjük a konyakkal. Négy hétig állni hagyjuk. Gézzel bélelt szűrőn átszűrjük, majd üvegekbe töltjük.

 

 

Fehércsoki likör

 

8 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. 4 dl tejszínt, 1 l tejet és egy tábla fehér csokoládét felforralunk és lehűtjük. A két keveréket összekeverjük, és hozzáadunk 2 dl vodkát. Egy adag kávét is adhatunk hozzá. Minél tovább áll, annál finomabb. Hűtőben tároljuk.

 

 

Fehércsokoládés-narancslikör

 

Hozzávalók: Negyed vaníliarúd, 1 narancs héja 1,5 dl tej, 10 dkg fehér csoki, 20 dkg cukor, 2 tojás, 3 dl vodka, 1,5 dl narancslé.

A vaníliadarabokat felhasítjuk és a narancshéjjal, tejjel felforraljuk, majd állni hagyjuk 10 percet. Átszűrjük és ismét felmelegítjük és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk óvatosan a vodkát és a narancslét. Vízfürdő fölött állandó kevergetés mellett 50C-osra melegítjük, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben tárolva, de rövid időn belül el kell fogyasztani.

 

 

Feketeribizli - likör

 

Hozzávalók: 1 kg feketeribizli, 2-3 szegfűszeg, 1 db fahéj, 1 l gyümölcspálinka, 75 dkg cukor.

 

A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat,  szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Francialikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg feketeribizli, 1 l jófajta vörösbor, 2-3 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, 2 kg cukor.

A ribizlit edénybe tesszük és addig főzzük, míg míg a szemek széthasadnak. Egy nagy uborkás üvegbe ( 5 l) rajuk a ribizlit, szegfűszeget, fahéjat és a bort. 4-5 napig érleljük hűvös helyen. Aztán leszűrjük, a ribizlit átpasszírozzuk, hogy több lé legyen . Adjuk hozzá a cukrot és magas hőfokon addig kevergessük, míg a cukor el nem olvad benne. Nem kell forralni!

Szűrjük le, töltsük üvegekbe, ha kihült, zárjuk le.

Ezt a likört ásványvízzel, tonikkal, jégkockával nagyobb pohárban kínáljuk.

 

 

Fűszeres-mézes gyógylikör

 

Hozzávalók: 2 diónyi szárított gyömbér, 1 csomag egész fahéj, és szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.

Üvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A végén a fűszerek leülepszenek az aljára, szép borostyánsárga lesz a likör. Áttöltjük üvegekbe.

 

 

Gyógylikör

 

Hozzávalók: 2  diónyi nagyságú gyömbér, 1 tasak fahéj, 1 tasak szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.

 

A hozzávalókat üvegbe tesszük, leönjük a vodkával. Naponta rázogatni kell, többször. AA színe nem szép. Egy hétig érleljük, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük. Hűtve finom.

 

 

Jägermeister

 

Hozzávalók: 3 l pálinka, 1 kg égetett cukor, 1/4 marék citromfű, fehér üröm, borókabogyó, kélmosgyökér, 2 citrom, (cikkekre vágva) 1/4 maré cickafark, csalán, 12 zölddió (cikkekre vágva) 2,5 dkg köménymag, 1 dkg csillagánizs, 2,5 dkg darabos fahéj, szegfűszeg, 1 dkg fehér gyömbér.

 

Az anyagokat összekeverjük nagy befőttesüvegben, időnként megkeverjük, 2 hétig érleljük. Üvegekbe töltjük.

 

 

 

  

Ír krémlikör

 

Hozzávalók: 2 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 vaníliáscukor, 2 kis csomag natúr kapuchino por, 3 dl tejszín.

 

A porcukrot, vaníliacukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, kapuchino port és  a habbá vert tejszínt. Ha sűrű, lehet egy kevés tejet hozzáadni. összekeverjük a rummal és hűtőben tároljuk.

 

 

Kakaólikör

 

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliáscukor,0,5 l tejszín, 2 evőkanál kakaó, 0,5 l tej, 5 dl rum.

 

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a kakaót. A tejet a tejszínnek felforraljuk és lehűtjük. Aztán hozzákeverjük a tojásos masszát, végül a rumot. Üvegekbe rakjuk, hűtjük. Hűtőben tároljuk.

 

 

 

Kávékrémlikör

 

Hozzávalók: 2 dl hideg kávé, 2 dl konyak, 2 dl tejszín, 4 púpozott evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Turmixban jólé összekeverjük a hozzávalókat, és rögtön hűtőbe helyezzük 10-15 percre.

 

 

Kökénylikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg érett kökény, 1,5 kg cukor, 4-5 db fahéj, 2 rúd vanília, 1 l vodka.

A kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodkával. 5-6 hétig hűtőben érleljük, majd leszűrjük.

 

 

Kumquat likör

 

Hozzávalók: 50 dkg mandarin, 50 dkg barna kandis cukor, 2 szegfűszeg,1 fahéjrúd, 1 tasak vaníliás cukor, 7 dl konyak.

A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. Egy villávaltöbbször megszurkáljuk, és egy nagy befőttes üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól lezárjuk az üveget. Szobahőmérsékleten 4 hétig állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. A likört leszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hétig állni hagyjuk.

 

 

Limoncello

 

Hozzávalók: 1,5 kg citrom, 1 l vodka, 1,5 l víz, 1,5 kg cukor.

 

Nagy befőttes üvegbe a citromhéjat alkoholba 2 hétre beáztatjuk. Csak a sárga héja kerüljön bele, fehér rész ne, mert kesernyés lesz. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, és lehűtjük. A citromhéjat leszűrjük, elkeverjük a sziruppal és újabb két hétig pihentetjük. Aztán palackozzuk. Hűtve fogyasszuk.

 

 

 

Mangólikör

 

Hozzávalók: 500ml mangószaft, (2 mangó) 100 ml víz, 10 dkg cukor, (lehetőség szerint barnacukor) 3 dl vodka.

A mangót összetörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vodkához, 10 napig érleljük. A cukorból, vízből szirupot főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk a vodkás mangóhoz. Tovább érleljük néhány napig, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük.

 

 

 

 

Málnalör

 

Hozzávalók: 1 kg málna, 7 dl vodka, 40 dkg cukor.

 

A málnát egy kicsit nyomkodjuk össze, tegyük nagy befőttes üvegbe. Öntsük le az alkohollal.Szorosan zárjuk le. 5-6 hétig állni hagyjuk, néha rázogatni kell. Gézen átszűrjük. A cukrot 2 dl vízben forraljuk fel, míg teljesen el nem olvad benne. lehűtjük és hozzáöntjük az alkoholos málnához. Üvegekbe töltjük és néhány hétig pihentessük fogyasztás előtt.

 

 

Málna-, egres- vagy meggybor

 

Hozzávalók: 60 dkg cukor, 1 kg málna, egres, vagy meggy.

Nagy üvegben meleg helyen ruhával letakarva erjedni hagyjuk a gyümölcsöt a cukorral. Ha kiforrt, és az edény nem meleg, az erjedés végbement. Ha az üveg alján üledék van, bedugaszoljuk. Lassanként minden leszáll az edény aljára. Amikor a bor kristálytiszta, óvatosan letöltjük a seprőt, a bort palackokba öntjük, mert megecetesedik. Ha több évig akarjuk tartani, a palackok nyakára gumisapkát teszünk és kidunsztoljuk. Ha kihült, kiszedjük a vízből, és ledugaszoljuk. Így évekig eláll.

 

 

 

Meggylikör

 

Hozzávalók: 60 dkg méz, 1 kg meggy, 0,8 l vodka, fél liter víz, 5 dkg mandula, 1 dkgfahéj, kevés tört meggymag, 2 szelet héjas citrom, 1 késhegynyi csersav.

A vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzu, hagyjuk kihülni. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, nagy befőttesbe. Ráöntjük a mézes szirupot, vodkát. Lekötjük, 2 hetet állni hagyjuk. Ülepítjük, szűrjük, üvegekbe töltjük.

 

 

Tutti-frutti likör

 

Hozzávalók: 50 dkg piros ribizli, 25 dkg fekete ribizli, 50 dkg málna, 25 dkg eper, 3,5 dl vodka, 1 kg cukor, 5 dl víz.

A gyümölcsöket tisztítás után turmixgépben összezúzzuk. Nagy befőttes üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát és lefedve 10 napig érleljük, de közben kevergetjük. Sűrőn átszűrjük, majd gézen átengedjük az egészet, hogy tiszta legyen.

A vizet fölforraljuk a cukorral, közben a habját leszedjük. Ha kihült, apránként kevergetve hozzáadjuk a gyümölcsös vodkát. Lefedjük, 10-12 napig érleljük. Időnként összerázzuk, de az utolsó 3 napban ne mozgassuk. Üvegekbe töltjük, jól ledugaszoljuk, és sötét, hűvös helyre tesszük. 

 

 

Meggylikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg meggy, 1 kg cukor, 1 rúd vanília, 3 g fahéj, 5 szegfűszeg, 4 szem mandula, 1/2 l szesz.

 

Kimagozzuk a meggyet, bőszájú üvegbe rakjuk. A cukorból és 1 l vízből szirupot főzünk, kihűtjük, és hozzáöntjük a meggyhez.Beletesszük a mandulát, a többi fűszereket és az alkoholt. Jól elkeverjük 3 hétig lefedve napos helyre tesszük. Ezután leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszoljuk. Díszítésként  pár szem meggyet tehetünk bele.

 

 

Mézes pálinka

 

4-5 dl valódi pálinkába fél dl mézet teszünk, és fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, ánizst, citromhéjat, pici gyömbért. Összerázzuk, tároljuk, néhány hétig. Pár  alkalommal még rázogatjuk és szűrjük.

 

 

Mogyorólikör

 

Hozávalók: 2 dl vodka, 5 dl tejszín, 2 dl víz, 1 teszínes mogyoróaroma, cukor ízlés szerint.

A cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.

 

 

 

Narancslikör

 

Két narancsot, egy citromot vékonyan meghámozunk, a fehér rész ne kerüljön bele. Egy jól záródó üvegbe tesszük. 4 dl vodkát, a gyümölcsök kifacsart és leszűrt levét adjuk hozzá. Két hétig érleljük, majd leszűrjük, és 1 dl cukorsziruppal hígítjuk.

 

 

Kép

 

Pina Colada

 

Hozzávalók: 3 dl fehér rum, 2 dl kókuszlikör, 5 dl ananászjuice, 2 dl tejszín.

 

A hozzávalókat tört jéggel elkeverjük, és egy magasabb pohárba töltjük. Koktélcseresznyével vagy ananászkarikával díszítjük.

 

 

Sangria

 

Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs, 1 üveg Malaga vagy bármilyen édes olasz vagy spanyol bor, 4 db narancs, 1 dl fehér rum, (Baccardi)4 evőkanál méz.

Összekeverjük, ha bólés jellegűt akarunk, akkor felöntjük 1 üveg édes pezsgővel. Ha karácsonyi jellegűt: sok fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel ízesítjük.

  

Sörfőzés

 

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 8 l víz, 30 dkg szemes árpakávé, 1 dkg komló, 1 dkg élesztő.

A vízben a kávét 3/4 óráig forraljuk, majd hozzátesszük a komlót, ismét 3/4 óráig forraljuk, majd a cukorral ismét, de 10 percig. Lehúzuk a tűzről. Amikor teljesen kihült, beletesszük az élesztőt. Egy napi állás után már fogyasztható. Üvegekbe töltjük és jól ledugaszoljuk.

 

 

Tejlikör

 

Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl vodka, 2 citrom, 2 rúd vanília, 1 kg cukor.

 

Egy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmérsékleten tartjuk 12 napig. Naponta rázogatjuk. Szűrőpapíron átszűrjük, és utána egy hónapig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Tia Maria

 

Hozzávalók: 3 dl víz, 20 dkg cukor, 1 rúd vanília, 6 dkg instant kávé, 7 dl vodka.

A vizet a cukorral sziruppá főzzük. Beletesszük a hosszában kettévágott vaníliarudat. A kávét felodjuk egy csésze forró vízben, és hagyjuk kihűlni. Majd a vodkát összekeverjük a többi folyadékkal. Üvegekbe töltjük és két hétig állni hagyjuk. Utána kivesszük a vaníliarudat, és finom szűrőn leszűrjük.

 

 

Tojáslikör

 

Hozzávalók: 0,5 l tej, 5 tojás sárgája, 40 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 rumaroma, 3,8 l vodka.

A fölvert tojásárgákhoz adjuk a cukrot, vaníliáscukrot és habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a felforralt, lehűtött tejet és folyamatosan keverve adjuk hozzá az aromát és a vodkát is. Hűtőben tárolva több hétig is eláll.

 

Kép

 

Sárgabarack likör

 

Hozzávalók: 50 dkg cukor, 20 dkg érett sárgabarack, 1 l tisztaszesz vagy pálinka.

A sárgabarackokat nagy üvegbe rakjuk, szétnyomkodjuk. A magokat feltörjük és a belsejét beledaraboljuk Hozzáadjuk a cukrot és a szeszt. 8-10 napig napos helyen érleljük, naponta megkeverjük, majd ruhán át szűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Kókuszlikör

 

Hozzávalók: 3 dl tisztaszesz, 1,5 l tej, 50 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliáscukor.

Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy órán át takarékon főzzük. levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrokat. Ha lehült, leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt.

 

 

Vaníliás karamell likör

 

Hozzávalók: 1 doboz sűrített, cukrozott tej, 3,5 dl sötét rum, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 vanília aroma.

A sűrített tejet annyi vízzel engedjük föl, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük 30 percig. 10 dkg cukorból karamellt készítünk és összekeverjük a tejjel. ha kihült, hozzáadjuk az aromát, vaníliás cukrot és a rumot. Üvegbe töltjük és lezárjuk.

 

 

Zsályalikör

 

Hozzávalók: 12 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 20 levél zsálya, 5 dl grappa, (olasz törkölypálinka) 1 evőkanál vanília aroma.

Felforraljuk a vizet a cukoprral, sűrű szirupot főzünk, beletesszük a zsályát, 5 percig kavargatva forraljuk. Lehűtjük, hozzáadjuk a grappát és az aromát. Üvegekbe töltjük, néha át kell forgatni, hogy teljesen feloldódjon a cukor benne.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

GarantMG-Club - лучшее онлайн казино на реальные деньги

2020.12.22 01:04

ТОП <a href="https://garant-mg.club/">онлайн казино</a> Украины 2020
Без оплатный способ помогает заранее познакомиться с автоматом: оценить визуальную привлекательность онлайн игры,Вы можете играть в казино на деньги или бесплатно.Кроме того, многие из них предлагают щедрые бонусы, акции и розыгрыши, что делает игру еще интереснее.У всех продвинутых казино онлайн имеется статистика выплат по игровым автоматам которая согласно требованиям организаций по контролю над азартными играми.
Практически все <a href="https://garant-mg.club/bezdepozitnye-bonusy/">казино онлайн играть на деньги</a> Украины предлагают клиентам бонусные
программы: это привлекает новых пользователей и поощряет активность постоянных клиентов. Бонусы могут быть следующих типов:
Приветственные. Часто включают удвоение первого депозита (дополнительные средства поступают на бонусный счет) и зачисление фриспинов.
Ряд казино онлайн в Украине дает бонусы за первых 4-5 депозитов.
Фриспины за пополнение счета. Могут выдаваться автоматически при проведении платежа в определенное время,
или же только в рамках определенных акций.

blomma p&aring; b&aring;ge - blomma p&aring; b&aring;ge

2020.12.21 20:25


I quite like reading through an article that will make men and women think. Also, many thanks for permitting me to comment! <a href="http://ringr.protrpen.se/beauty/blomma-p-bge.php">blomma pГҐ bГҐge</a>

Forexenvity - Best uk ecn forex broker

2020.12.21 11:41

Форекс лихвите на живо. https://bg.forex-is.com

Forexenvity - Trading forex and cryptocurrency

2020.12.21 10:34

विदेशी मुद्रा पर व्यापार. https://in.forex-is.com

KellyAlmoF - cialis by mail order

2020.12.21 04:26

cheap canadian levitra
<a href=https://ciaiashe.com/>when will generic cialis be available</a>
buy viagra uk quick delivery
<a href="https://ciaiashe.com/">generic cialis india</a>
buy cialis online in canada

nails solna centrum - nails solna centrum

2020.12.20 13:25


What's up, just wanted to say, I enjoyed this article. It was funny. Keep on posting! <a href="http://raipu.querock.se/skin-care/nails-solna-centrum.php">nails solna centrum</a>

snyggaste skinnjackan 2016 - snyggaste skinnjackan 2016

2020.12.20 11:44


I was pretty pleased to discover this website. I want to to thank you for your time due to this wonderful read!! I definitely liked every bit of it and i also have you book-marked to look at new stuff on your website. <a href="http://abpe.protrpen.se/for-men/snyggaste-skinnjackan-2016.php">snyggaste skinnjackan 2016</a>

Michaelgoory - Awesome FREE Software for your PC or Notebook

2020.12.20 10:32

Here are the great software programs that may help you with all your tasks: no viruses and hidden payments. By the way, only today all our software is FREE!

<a href=https://utorrent.downloadsgeeks.com/>uTorrent</a>
<a href=https://steam.downloadsgeeks.com/>Steam</a>
<a href=https://imagine-picture-viewer.downloadsgeeks.com/>https://imagine-picture-viewer.downloadsgeeks.com/</a>
<a href=https://avidemux.downloadsgeeks.com/>https://avidemux.downloadsgeeks.com/</a>

Richardrep - производство пакетов из полиэтилена москва

2020.12.20 09:58

Наша фирменная сервисная служба транспортировки была организована с целью, чтоб нашим заказчикам было практично. У нас организации ИП Манин Щекино имеется в наличии свой автомобильный парк а также штат курьеров. Мы готовы доставить нужный товар для вас в оптимальное время. Для этого просто-напросто выберите эту сервисную услугу. Тогда ваш товар будет доставлен предельно точно и быстро. Вы можете рассчитывать на своевременное сопровождение, индивидуальные решения и отличное качество печати.
<a href=https://paketos.ru/catalog/pakety-iz-polietilena-nizkogo-davleniya-pnd/>пакет производство</a>


Более 8 лет специализированного холдингаОДО БИРГИТ Новошахтинск помогает компаниям во всяких направлениях индустрии находить образцовые решения для пакетирования своих товаров. Холдинг ценит новые технологии, гибкость, уклон на покупателя и желание к постоянному модернизации. Грандиозный ассортимент выпускаемой продукции (пакеты из полипропилена с прямоугольным дном ), позволяют удовлетворить запросы самых требовательных заказчиков. Доставка товара может производится в каждый район Нашего государства.

CAhox - what is the maximum dosage of cialis you can take

2020.12.20 00:56

generic cialis release date <a href="https://chrxproducts.com/">10mg cialis vs 20mg cialis</a> cialis reviews from users https://chrxproducts.com/

Andrii_Mykhalevych - ПМЖ

2020.12.19 20:29

украины португалия виза за один день


<a href=https://okno.agency/>пмж гарантия португалия</a>
<b>Помощь в переезде в другую страну</b>
<u>Мы продаем ВНЖ и гражданство Португалии, <u>
<u>недорого сопровождаем процесс иммиграции и создаем условия <u>
<u><a href="https://okno.agency/">Португалия Виза Гарантия</a> <u>


<u>Оформление визы для ПМЖ в Португалии </u>
<b>Помощь в переезде в другую страну</b>
<b>https://okno.agency/<b>

GarantMG-Club - казино онлайн бонус за регистрацию

2020.12.19 18:01

ТОП <a href="https://garant-mg.club/">онлайн-казино</a> Украины 2020
В Украине онлайн казино стали весьма популярным видом досуга: они позволяют проводить время не менее увлекательно, чем оффлайн заведения, при этом дают возможность играть в максимально комфортных для себя условиях. Кроме того, многие из них предлагают щедрые бонусы, акции и розыгрыши, что делает игру еще интереснее.
На нашем сайте вы найдете подробные обзоры действующих в Украине казино онлайн, познакомитесь с особенностями их правил, преимуществами и недостатками. Также мы предлагаем актуальные промокоды и подсказываем, какие выгодные бонусы казино можно получить в настоящий момент.
Платные и бесплатные игры в казино
Вы можете играть в казино на деньги или бесплатно. Второй способ помогает заранее познакомиться с автоматом: оценить визуальную привлекательность онлайн игры, количество линий, бонусных игр и дополнительных функций, не рискуя реальными средствами. Кроме того, зачастую это помогает заранее выработать тактику игры.
Лучшие казино с бесплатными играми без регистрации и смс
Ниже рассмотрим примеры хороших украинских казино, позволяющих играть онлайн без взноса и без регистрации, а также узнаем, какие бонусы они предлагают авторизовавшимся пользователям.
Бонусы онлайн-казино
Практически все <a href="https://garant-mg.club/">казино онлайн</a> Украины предлагают клиентам бонусные программы: это привлекает новых пользователей и поощряет активность постоянных клиентов. Бонусы могут быть следующих типов:
Приветственные. Часто включают удвоение первого депозита (дополнительные средства поступают на бонусный счет) и зачисление фриспинов. Ряд казино онлайн в Украине дает бонусы за первых 4-5 депозитов.
Фриспины за пополнение счета. Могут выдаваться автоматически при проведении платежа в определенное время, или же только в рамках определенных акций.
Увеличенные выигрыши при игре в «слоты дня».
Кэшбэк — может компенсировать часть всех денег, потраченных на ставки, или только проигрышей.
Также многие из топа онлайн казино предлагают пользователям программу лояльности: обычно она подразумевает накопление баллов за пополнение депозита, вращения или ставки. Впоследствии эти баллы можно переводить в деньги, покупать за них фриспины или товары в магазине казино.
Составляя персональный рейтинг онлайн казино по бонусам, обращайте внимание на такие моменты:
вейджер, то есть количество прокруток бонусных средств перед выводом — чем он меньше, тем лучше;
игры казино, которые можно использовать для отыгрыша — плохо, если к ним относятся только непопулярные автоматы;
сроки отыгрыша средств — желательно, чтобы они были не критически маленькими;
возможность отказаться от бонуса, если отыгрыш оказался слишком утомительным или сложным.
На нашем сайте вы найдете рейтинг лицензионных казино 2020, в том числе дающих деньги за регистрацию. Кроме того, мы мониторим и регулярно обновляем новости о проводящихся акциях и бонусных предложениях, а также публикуем актуальные промокоды компаний.

sotade &ouml;gon enkelt - sotade &ouml;gon enkelt

2020.12.19 07:43


What's up friends, how is the whole thing, and what you wish for to say regarding this post, in my view its actually amazing in support of me. <a href="http://ndicli.querock.se/travels/sotade-oegon-enkelt.php">sotade Г¶gon enkelt</a>

hur mycket aloe vera ska man dricka - hur mycket aloe vera ska man dricka

2020.12.18 23:32


Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks <a href="http://banfi.protrpen.se/travels/hur-mycket-aloe-vera-ska-man-dricka.php">hur mycket aloe vera ska man dricka</a>

CAhox - how much does 5mg cialis cost

2020.12.18 21:49

buy viagra cialis online <a href="http://cialispharm.com/">eliferx cialis</a> cialis time https://cialispharm.com/

f&auml;rga h&aring;ret med indigo - f&auml;rga h&aring;ret med indigo

2020.12.18 02:13


I feel this is one of the such a lot vital info for me. And i'm happy reading your article. However should observation on few basic issues, The website taste is wonderful, the articles is in point of fact nice : D. Just right task, cheers <a href="http://raipu.querock.se/beauty/faerga-hret-med-indigo.php">färga håret med indigo</a>

Ronaldsok - writing endeavour community use

2020.12.17 22:57

The coronavirus pandemic has forced universities to switch to distance learning. essay writing on students and social service <a href=http://goodthesisstatementsdsa.com/>thesis statement for speech</a> essay writing service india.
But what is happening nowadays can be called an crisis delivery of content to listeners in self-isolation . A lot of varsities and educators themselves were not prepared for the teach online. According to a 2019 HSE study, University educators with an academic degree rate their level of proficiency in remote technologies at 3.2 points out of five. One in four people has never used remote video services to participate in webinars or video conferences in the past three years.
But teachers are not required to own online studying technologies. They were simply not ready for this, although education and its advanced methods are the main function of colleges. Try to oblige the surgeon to do their work in self-isolation. Let him explain to the patient via Skype how to remove his appendicitis. It sounds absurd. Thus, the resourcefulness with which professors adapt to the remote format is commendable.

Sometimes it gets funny. Colleagues from regional universities told that some professors asked to write summary by hand and send them scans for verification.Today, people communicate remotely in real time thanks to new digital technologies, students can "raise their hands" with a single button, they can write with a finger on a tablet as on a blackboard, and they are told: "Please write a handwritten abstract and send the scan." Or, for example, this case: a physical education teacher asked students to shoot five-minute videos where they make physical exercises. In spite of the fact that remote physical excercises can be more original, for example, you can select of ready-made videos on YouTube, find checklists in the public domain, and teach them to play sports at home, while you can't go outside anywhere.

University educators are faced with a lack of guidance and problems in dealing with organizational matters. Some of them conduct lectures on Skype, some of them -in Zoom, some of them only sends lectures to WhatsApp. Some teachers record lectures on a webcam and send them to their students. The quality of such materials is minimal, and it is quite difficult to perceive them. At least because the videos on YouTube, which students are used to, is shot and edited professionally and the viewer is spoiled by the quality of video materials.
There are also difficulties with monitoring attendance. Some educators ask you to put a " + " in the chat, others ask you to turn on Webcams and take screenshots of students. Against the background of all the misunderstandings and troubles, one element of academic life remains unchanged - assessment. Students don't study on campus, but they will get grades, even formal ones.
<a href=http://goodthesisstatementsdsa.com/>site</a>
Online learning does not have these disadvantages, because it is built on a carefully designed learning process in an electronic information and educational environment. Teachers have instructions, manuals, memos,checklists, templates for emails and notifications, and even presentations. Everything is thought out here-from the screen saver before the lesson to the slide with homework.

&auml;kta p&auml;ls jacka - &auml;kta p&auml;ls jacka

2020.12.17 08:30


Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next post thanks once again. <a href="http://frunl.protrpen.se/music/aekta-paels-jacka.php">äkta päls jacka</a>

CAhox - cbd oil drug screen

2020.12.16 22:10

half life of cbd oil <a href="https://cannabisoil24.com/">does whole foods carry cbd oil</a> cbd oil richmond va http://cannabisoil24.com/

telia play fungerar inte - telia play fungerar inte

2020.12.16 21:14


You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it! <a href="http://chonth.querock.se/for-women/telia-play-fungerar-inte.php">telia play fungerar inte</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »