Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

 

 

  

 

 

 

Banánlikör 

 

Hozzávalók: 50 dkg banán, 50 dkg cukor, 2,5 dl tisztaszesz, rumaroma, fél citrom leve.

A banánt felszeleteljük, egy zománcozott edényben a cukorral rétegezve rakjuk  le. 3 nap után szitán áttörjük, és még 1dl vizet is hozzáadunk. Majd ehhez a léhez hozzáteszünk 2,5 dl szeszt, és rumaromát. Alaposan összekeverjük és 10-15 napig érleljük, majd leszűrjük.

 

 

Amoretto

 

Hozzávalók: 50 dkg hámozott, forrázott mandula, 12 dkg barnacukor, 2 dl víz, 1/2 rúd fahéj, 1/2 l konyak, 2 db csillagánizs, 1 mandulaaroma.

Durvára őröljük a mandulát. A cukrot a vízzel felfőzzük, beletesszük a mandulát és közepes lángon, lefedve, közben kevergetve felfőzzük. A meleg mandulás folyadékot összekeverjük a konyakkal, fahéjjal, csillagánizzsal és az aromával. Befőttesüvegbe töltjük, meleg helyen két hétig állni hagyjuk. Aztán előbb szitán, majd gézen átszűrjük. Palackozzuk és dugaszoljuk.

 

 

Áfonyalikör

 

Hozzávalók: 1 kg áfonyaszem, 15 dkg cukor, 1 l alkohol vagy vodka.

Egy sötét színű üveget megtöltünk áfonyával, ráöntjük a cukrot, felöntjük alkohollal vagy barackpálinkával. Szöbahőmérsékletentároljuk, rázogatjuk naponta.Egy hónap múlva illatos, különleges likört kapunk.

 

 

Baileys'

 

Hozzávalók: 1 l tej, 1 l tejszín, 1 csomag Aranka mogyoróízű krémpor, 3 dl szesz, 2 csomag vaníliáscukor, 1 whyski aroma, 30 dkg cukor.

 

A tejszínt a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a krémport, eldolgozzuk csomómentesre. Ezután az aromát és a szeszt is fokozatos keveréssel adjuk hozzá. Hűtőben hetekig eláll.

 

 

Bodzabogyólikör

 

Hozzávalók: 30 dkg bodzabogyó, 4 dl 96%-os szesz, 6 dl víz, 1-2 szem szegfűszeg, kis darab fahéj, 10 dkg ckor.

 

Az enyhén összetört bogyókat egy nagyobb üvegbe rakjuk, ráöntjük az alkoholt, beleadagoljuk a fűszereket és 15 napig állni hagyjuk. A cukrot felfőzzük a 6 dl vízben, majd lehűtjük és az alkoholos bodzához öntjük. Az egészet jól összekeverjük. Jól záródó üvegbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.

 

 

 

 

Benedictin likör

 

Hozzávalók: 0,5-0,5 dkg szegfűszeg és szerecsendió, 1-1 dkg fahéj és borsmenta, citromhéj, kardamonmag és gyömbér, 2 dkg angelikagyökér, 3 dkg kálmosgyökér összezúzott keveréke.

1 liter alkoholban 2-3 napig áztatjuk. Utána 1/2 liter sűrű cukorszirupot adunk hozzá, ha szükséges cukorkaramellel színesítjük.

 

 

Borlikör

 

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 50 dkg cukor, 1 rum, 1 cherry, 1 meggyaroma, 3 dl vodka.

 

A vörösbört a cukorral felforraljuk, és lehűtjük. Az aromákat a szeszben feloldjuk és elkeverjük a borral.

 

 

Borovicska likör

 

Hozzávalók 1 literhez: 75 szem borókabogyó, 3,5 dl törkölypálinka, vagy grappa, 30 dkg kristálycukor,3,5 dl víz.

A bogyókat kissé összetörjük, üvegbe rakjuk, ráöntjük a törkölyt, lezárjuk és 2 hétig érleljük. Néha rázogatjuk. Utána a cukorból és vízből szirupot főzünk, langyosra hűtjük és rászűrjük a borókás alkoholt. Még langyösan üvegbe töltjük. Szorosan lezárjuk, hűvös helyen 1 hónapig állni hagyjuk.

 

 

Carola

(házi Carolans)

 

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 2 dl rum, 3 dl lehűtött forralt tej, 3 evőkanál Nutella, 3 dl vodka.

A tojást a cukorral kikeverjük, a Nutellát, majd a többi anyagot fakanállal hozzákeverjük. Hűtőben tároljuk, naponta rázogatni kell. Pár nap múlva fogyasztható.

 

 

Cherry Brandy házilag

 

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 5 szegfűszeg, 1 l vodka, 1/2 rúd vanília, 70 dkg cukor.

A kimagozott cseresznyét burgonyanyomóval összetörjük, 10 db maggal együtt. Egy tálba beledobjuk a vaníliarudat, szegfűszeget, megszórjuk cukorral és összekeverjük a gyümölccsel. Egy éjszakán át lefedve állni hagyjuk, megkeverjük. Széles szájú üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát, lezárjuk és 8 hétig napos helyen érleljük. Leszűrve töltjük az üvegekbe.

 

 

Cinzano

 

Hozzávalók: 0,5 kg rizs, 1,5 kg cukor, 10 dkg mazsola, kevés darabos fahéj, 4-5 szem szegfűszeg, 3 citrom, vaníliarúd darabok, 3,5 l  langyos víz, 1 dkg élesztő.

 

Egy 5 l -es befőttes üvegbe beletesszük a rizst, majd a többi anyagot, a citromokat karikára vágva. 3-4 hétig állni hagyjuk, többször keverjük meg. Ha megérett, üvegekbe leszűrjük, és pici borként teszünk bele, a letisztulás érdekében. Minél tovább áll, annál finomabb.

 

 

Crema limoncello

 

Hozzávalók: 5-6 nagy citrom, 5 dl alkohol, (vodka is jó) 50 dkg cukor, 1 l tejszín,  3 vanília, 1dl sambuca, (olasz likör, hasonlít az ouzóhoz)

A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a citromos alkohollal, a tejszínnel és 3/4 l tejjel. (A tejel és tejszínt forraljuk föl és hűtsük le.) Hozzáadjuk a sambucát és a vaníliát. Egy hétig érleljük hűtőben. Általában télen készítik, étkezések után szolgálják föl, közvetlen fogyasztás előtt hűtsük jégen. Bármilyen más gyümölcsből lehet készíteni.

 

 

Csillagánizs likör

 

Hozzávalók: 1 evőkanál csillagánizs tört, 1,5 csésze vodka, fél csésze cukorszirup.

A csillagánizst áztassuk 2 hétre a vodkába, időnként rázzuk föl.

Majd szűrjük le, és keverjük össze a sziruppal. Halványsárga színű lesz. Az üveg aljára egy szép csillagánizst tehetünk.

 

 

Csoko-mokka likör

 

2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.

Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.

 

 

Diólikör

 

Hozzávalók: 10 dkg zölddió, 1/2 kg méz, egy teáskanál kakukkfű,  ánizs,  szegfűszeg, zsályalevél, borókabogyó, koriander, 1 l vodka.

 

Júliusban lehet diót szedni hozzá. A dió héját késsel bevagdossuk, jó színezőanyag is, csak ne essen szét.

Az anyagokat a dióval együtt egy nagy befőttes üvegbe rakjuk, naponta rázogatjuk, 2 hónap múlva, amikor már jó sötét, leszűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Fahéjas likör

 

Hozzávalók 8 dl-hez: fél narancs, 6-8 darabka fahéj, 12 dkg barnacukor, 7 dl konyak.

 

A narancs levét kifacsarjuk, a fahéjjal, cukorral együtt egy üvegbe töltjük. Felöntjük a konyakkal. Négy hétig állni hagyjuk. Gézzel bélelt szűrőn átszűrjük, majd üvegekbe töltjük.

 

 

Fehércsoki likör

 

8 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. 4 dl tejszínt, 1 l tejet és egy tábla fehér csokoládét felforralunk és lehűtjük. A két keveréket összekeverjük, és hozzáadunk 2 dl vodkát. Egy adag kávét is adhatunk hozzá. Minél tovább áll, annál finomabb. Hűtőben tároljuk.

 

 

Fehércsokoládés-narancslikör

 

Hozzávalók: Negyed vaníliarúd, 1 narancs héja 1,5 dl tej, 10 dkg fehér csoki, 20 dkg cukor, 2 tojás, 3 dl vodka, 1,5 dl narancslé.

A vaníliadarabokat felhasítjuk és a narancshéjjal, tejjel felforraljuk, majd állni hagyjuk 10 percet. Átszűrjük és ismét felmelegítjük és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk óvatosan a vodkát és a narancslét. Vízfürdő fölött állandó kevergetés mellett 50C-osra melegítjük, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben tárolva, de rövid időn belül el kell fogyasztani.

 

 

Feketeribizli - likör

 

Hozzávalók: 1 kg feketeribizli, 2-3 szegfűszeg, 1 db fahéj, 1 l gyümölcspálinka, 75 dkg cukor.

 

A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat,  szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Francialikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg feketeribizli, 1 l jófajta vörösbor, 2-3 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, 2 kg cukor.

A ribizlit edénybe tesszük és addig főzzük, míg míg a szemek széthasadnak. Egy nagy uborkás üvegbe ( 5 l) rajuk a ribizlit, szegfűszeget, fahéjat és a bort. 4-5 napig érleljük hűvös helyen. Aztán leszűrjük, a ribizlit átpasszírozzuk, hogy több lé legyen . Adjuk hozzá a cukrot és magas hőfokon addig kevergessük, míg a cukor el nem olvad benne. Nem kell forralni!

Szűrjük le, töltsük üvegekbe, ha kihült, zárjuk le.

Ezt a likört ásványvízzel, tonikkal, jégkockával nagyobb pohárban kínáljuk.

 

 

Fűszeres-mézes gyógylikör

 

Hozzávalók: 2 diónyi szárított gyömbér, 1 csomag egész fahéj, és szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.

Üvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A végén a fűszerek leülepszenek az aljára, szép borostyánsárga lesz a likör. Áttöltjük üvegekbe.

 

 

Gyógylikör

 

Hozzávalók: 2  diónyi nagyságú gyömbér, 1 tasak fahéj, 1 tasak szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.

 

A hozzávalókat üvegbe tesszük, leönjük a vodkával. Naponta rázogatni kell, többször. AA színe nem szép. Egy hétig érleljük, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük. Hűtve finom.

 

 

Jägermeister

 

Hozzávalók: 3 l pálinka, 1 kg égetett cukor, 1/4 marék citromfű, fehér üröm, borókabogyó, kélmosgyökér, 2 citrom, (cikkekre vágva) 1/4 maré cickafark, csalán, 12 zölddió (cikkekre vágva) 2,5 dkg köménymag, 1 dkg csillagánizs, 2,5 dkg darabos fahéj, szegfűszeg, 1 dkg fehér gyömbér.

 

Az anyagokat összekeverjük nagy befőttesüvegben, időnként megkeverjük, 2 hétig érleljük. Üvegekbe töltjük.

 

 

 

  

Ír krémlikör

 

Hozzávalók: 2 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 vaníliáscukor, 2 kis csomag natúr kapuchino por, 3 dl tejszín.

 

A porcukrot, vaníliacukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, kapuchino port és  a habbá vert tejszínt. Ha sűrű, lehet egy kevés tejet hozzáadni. összekeverjük a rummal és hűtőben tároljuk.

 

 

Kakaólikör

 

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliáscukor,0,5 l tejszín, 2 evőkanál kakaó, 0,5 l tej, 5 dl rum.

 

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a kakaót. A tejet a tejszínnek felforraljuk és lehűtjük. Aztán hozzákeverjük a tojásos masszát, végül a rumot. Üvegekbe rakjuk, hűtjük. Hűtőben tároljuk.

 

 

 

Kávékrémlikör

 

Hozzávalók: 2 dl hideg kávé, 2 dl konyak, 2 dl tejszín, 4 púpozott evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Turmixban jólé összekeverjük a hozzávalókat, és rögtön hűtőbe helyezzük 10-15 percre.

 

 

Kökénylikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg érett kökény, 1,5 kg cukor, 4-5 db fahéj, 2 rúd vanília, 1 l vodka.

A kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodkával. 5-6 hétig hűtőben érleljük, majd leszűrjük.

 

 

Kumquat likör

 

Hozzávalók: 50 dkg mandarin, 50 dkg barna kandis cukor, 2 szegfűszeg,1 fahéjrúd, 1 tasak vaníliás cukor, 7 dl konyak.

A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. Egy villávaltöbbször megszurkáljuk, és egy nagy befőttes üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól lezárjuk az üveget. Szobahőmérsékleten 4 hétig állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. A likört leszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hétig állni hagyjuk.

 

 

Limoncello

 

Hozzávalók: 1,5 kg citrom, 1 l vodka, 1,5 l víz, 1,5 kg cukor.

 

Nagy befőttes üvegbe a citromhéjat alkoholba 2 hétre beáztatjuk. Csak a sárga héja kerüljön bele, fehér rész ne, mert kesernyés lesz. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, és lehűtjük. A citromhéjat leszűrjük, elkeverjük a sziruppal és újabb két hétig pihentetjük. Aztán palackozzuk. Hűtve fogyasszuk.

 

 

 

Mangólikör

 

Hozzávalók: 500ml mangószaft, (2 mangó) 100 ml víz, 10 dkg cukor, (lehetőség szerint barnacukor) 3 dl vodka.

A mangót összetörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vodkához, 10 napig érleljük. A cukorból, vízből szirupot főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk a vodkás mangóhoz. Tovább érleljük néhány napig, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük.

 

 

 

 

Málnalör

 

Hozzávalók: 1 kg málna, 7 dl vodka, 40 dkg cukor.

 

A málnát egy kicsit nyomkodjuk össze, tegyük nagy befőttes üvegbe. Öntsük le az alkohollal.Szorosan zárjuk le. 5-6 hétig állni hagyjuk, néha rázogatni kell. Gézen átszűrjük. A cukrot 2 dl vízben forraljuk fel, míg teljesen el nem olvad benne. lehűtjük és hozzáöntjük az alkoholos málnához. Üvegekbe töltjük és néhány hétig pihentessük fogyasztás előtt.

 

 

Málna-, egres- vagy meggybor

 

Hozzávalók: 60 dkg cukor, 1 kg málna, egres, vagy meggy.

Nagy üvegben meleg helyen ruhával letakarva erjedni hagyjuk a gyümölcsöt a cukorral. Ha kiforrt, és az edény nem meleg, az erjedés végbement. Ha az üveg alján üledék van, bedugaszoljuk. Lassanként minden leszáll az edény aljára. Amikor a bor kristálytiszta, óvatosan letöltjük a seprőt, a bort palackokba öntjük, mert megecetesedik. Ha több évig akarjuk tartani, a palackok nyakára gumisapkát teszünk és kidunsztoljuk. Ha kihült, kiszedjük a vízből, és ledugaszoljuk. Így évekig eláll.

 

 

 

Meggylikör

 

Hozzávalók: 60 dkg méz, 1 kg meggy, 0,8 l vodka, fél liter víz, 5 dkg mandula, 1 dkgfahéj, kevés tört meggymag, 2 szelet héjas citrom, 1 késhegynyi csersav.

A vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzu, hagyjuk kihülni. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, nagy befőttesbe. Ráöntjük a mézes szirupot, vodkát. Lekötjük, 2 hetet állni hagyjuk. Ülepítjük, szűrjük, üvegekbe töltjük.

 

 

Tutti-frutti likör

 

Hozzávalók: 50 dkg piros ribizli, 25 dkg fekete ribizli, 50 dkg málna, 25 dkg eper, 3,5 dl vodka, 1 kg cukor, 5 dl víz.

A gyümölcsöket tisztítás után turmixgépben összezúzzuk. Nagy befőttes üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát és lefedve 10 napig érleljük, de közben kevergetjük. Sűrőn átszűrjük, majd gézen átengedjük az egészet, hogy tiszta legyen.

A vizet fölforraljuk a cukorral, közben a habját leszedjük. Ha kihült, apránként kevergetve hozzáadjuk a gyümölcsös vodkát. Lefedjük, 10-12 napig érleljük. Időnként összerázzuk, de az utolsó 3 napban ne mozgassuk. Üvegekbe töltjük, jól ledugaszoljuk, és sötét, hűvös helyre tesszük. 

 

 

Meggylikör

 

Hozzávalók: 1,5 kg meggy, 1 kg cukor, 1 rúd vanília, 3 g fahéj, 5 szegfűszeg, 4 szem mandula, 1/2 l szesz.

 

Kimagozzuk a meggyet, bőszájú üvegbe rakjuk. A cukorból és 1 l vízből szirupot főzünk, kihűtjük, és hozzáöntjük a meggyhez.Beletesszük a mandulát, a többi fűszereket és az alkoholt. Jól elkeverjük 3 hétig lefedve napos helyre tesszük. Ezután leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszoljuk. Díszítésként  pár szem meggyet tehetünk bele.

 

 

Mézes pálinka

 

4-5 dl valódi pálinkába fél dl mézet teszünk, és fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, ánizst, citromhéjat, pici gyömbért. Összerázzuk, tároljuk, néhány hétig. Pár  alkalommal még rázogatjuk és szűrjük.

 

 

Mogyorólikör

 

Hozávalók: 2 dl vodka, 5 dl tejszín, 2 dl víz, 1 teszínes mogyoróaroma, cukor ízlés szerint.

A cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.

 

 

 

Narancslikör

 

Két narancsot, egy citromot vékonyan meghámozunk, a fehér rész ne kerüljön bele. Egy jól záródó üvegbe tesszük. 4 dl vodkát, a gyümölcsök kifacsart és leszűrt levét adjuk hozzá. Két hétig érleljük, majd leszűrjük, és 1 dl cukorsziruppal hígítjuk.

 

 

Kép

 

Pina Colada

 

Hozzávalók: 3 dl fehér rum, 2 dl kókuszlikör, 5 dl ananászjuice, 2 dl tejszín.

 

A hozzávalókat tört jéggel elkeverjük, és egy magasabb pohárba töltjük. Koktélcseresznyével vagy ananászkarikával díszítjük.

 

 

Sangria

 

Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs, 1 üveg Malaga vagy bármilyen édes olasz vagy spanyol bor, 4 db narancs, 1 dl fehér rum, (Baccardi)4 evőkanál méz.

Összekeverjük, ha bólés jellegűt akarunk, akkor felöntjük 1 üveg édes pezsgővel. Ha karácsonyi jellegűt: sok fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel ízesítjük.

  

Sörfőzés

 

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 8 l víz, 30 dkg szemes árpakávé, 1 dkg komló, 1 dkg élesztő.

A vízben a kávét 3/4 óráig forraljuk, majd hozzátesszük a komlót, ismét 3/4 óráig forraljuk, majd a cukorral ismét, de 10 percig. Lehúzuk a tűzről. Amikor teljesen kihült, beletesszük az élesztőt. Egy napi állás után már fogyasztható. Üvegekbe töltjük és jól ledugaszoljuk.

 

 

Tejlikör

 

Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl vodka, 2 citrom, 2 rúd vanília, 1 kg cukor.

 

Egy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmérsékleten tartjuk 12 napig. Naponta rázogatjuk. Szűrőpapíron átszűrjük, és utána egy hónapig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Tia Maria

 

Hozzávalók: 3 dl víz, 20 dkg cukor, 1 rúd vanília, 6 dkg instant kávé, 7 dl vodka.

A vizet a cukorral sziruppá főzzük. Beletesszük a hosszában kettévágott vaníliarudat. A kávét felodjuk egy csésze forró vízben, és hagyjuk kihűlni. Majd a vodkát összekeverjük a többi folyadékkal. Üvegekbe töltjük és két hétig állni hagyjuk. Utána kivesszük a vaníliarudat, és finom szűrőn leszűrjük.

 

 

Tojáslikör

 

Hozzávalók: 0,5 l tej, 5 tojás sárgája, 40 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 rumaroma, 3,8 l vodka.

A fölvert tojásárgákhoz adjuk a cukrot, vaníliáscukrot és habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a felforralt, lehűtött tejet és folyamatosan keverve adjuk hozzá az aromát és a vodkát is. Hűtőben tárolva több hétig is eláll.

 

Kép

 

Sárgabarack likör

 

Hozzávalók: 50 dkg cukor, 20 dkg érett sárgabarack, 1 l tisztaszesz vagy pálinka.

A sárgabarackokat nagy üvegbe rakjuk, szétnyomkodjuk. A magokat feltörjük és a belsejét beledaraboljuk Hozzáadjuk a cukrot és a szeszt. 8-10 napig napos helyen érleljük, naponta megkeverjük, majd ruhán át szűrjük és üvegekbe töltjük.

 

 

Kókuszlikör

 

Hozzávalók: 3 dl tisztaszesz, 1,5 l tej, 50 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliáscukor.

Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy órán át takarékon főzzük. levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrokat. Ha lehült, leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt.

 

 

Vaníliás karamell likör

 

Hozzávalók: 1 doboz sűrített, cukrozott tej, 3,5 dl sötét rum, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 vanília aroma.

A sűrített tejet annyi vízzel engedjük föl, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük 30 percig. 10 dkg cukorból karamellt készítünk és összekeverjük a tejjel. ha kihült, hozzáadjuk az aromát, vaníliás cukrot és a rumot. Üvegbe töltjük és lezárjuk.

 

 

Zsályalikör

 

Hozzávalók: 12 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 20 levél zsálya, 5 dl grappa, (olasz törkölypálinka) 1 evőkanál vanília aroma.

Felforraljuk a vizet a cukoprral, sűrű szirupot főzünk, beletesszük a zsályát, 5 percig kavargatva forraljuk. Lehűtjük, hozzáadjuk a grappát és az aromát. Üvegekbe töltjük, néha át kell forgatni, hogy teljesen feloldódjon a cukor benne.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Courtneyinins - Порно видео подсыпал виагру

2021.03.13 23:38

Извиняюсь, но это не совсем то, что мне нужно.
Нет сомнений, вы рассматриваете действительно лучший порно свой сайт. Просмотр онлайн порно содействует в личной жизни, налаживание личных данных и возможность продуктивно провести вечер, ведь самое ключевое в просмотре ресурсов для 18+ это подборки любого дизайна, удобный сайт и профессиональное полное профессиональное малое количество рекламы, А позже оптимальная быстродействие работы, и возможность просмотра порнухи бесплатно в хорошем качестве. Очаровательные Девушки с молодыми, красивыми телами обожающие жесткий секс в любых позах могут быть выбраны в <a href=https://investimmigration.ru/>сестра подсыпала брату виагру порно</a>, дабы удивить глаз нашего посетителя, возможность полюбоваться на порно с русскими красавицами, что не оставит без возбуждения даже самого придирчивого зрителя. Люби Секс! Смотри ежедневно И не забывай: Только Япорн.клуб!

knutor i underlivet - knutor i underlivet

2021.03.13 22:21


Really no matter if someone doesn't know afterward its up to other viewers that they will assist, so here it occurs. knutor i underlivet gartr.nnutunman.com/map4.php <a href="http://gartr.nnutunman.com/map4.php">knutor i underlivet</a>

Jamietaign - Best porno video

2021.03.13 21:25

Дождусь может лудшего качества
goes} to {depend on|depend upon|rely on|rely upon} {how many|what number of} chips you {own|personal} or can borrow. {For example|For instance}, the backs {of one|of 1} deck {can be|could be|may be|might be|will be} {red|crimson|pink|purple} and {the other|the opposite} deck blue. {However|Nevertheless|Nonetheless}, to {make|do|externalize|incarnate} it {easiest|best} on {yourself|your self} and your {players|gamers}, {<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno good best</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno video</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno hd</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>better hd porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>hd porno good</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best anal porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>anal good porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best teen porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno girls better</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best girls porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good girl porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno film</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>better porno film</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno film</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno online</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno online</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best mom porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno good moms</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best ass porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno good ass</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno 2020</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno 2020</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno milf</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno milf good</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno brazzers</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best brazzers porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno sites</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno sex</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>better porno sex</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno good sex</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best gay porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno movies</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno movies</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good gay porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>porno best friends</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best porno compilation</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>free best porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>best new porno</a>|<a href=http://www.interbestltd.com/>good porno free</a>} i {suggest|counsel|recommend} {keeping|conserving|holding|maintaining|preserving|protecting|retaining} to {a pretty|a fairly|a reasonably} {simple|easy} {formula|components|formulation|method|system}. {Playing|Enjoying|Taking part in} free {online|on-line} poker is {a great way|a good way|an effective way} {for new|for brand new|for brand spanking new} {players|gamers} to hone their {skills|abilities

g&ouml;ra naglar i tran&aring;s - g&ouml;ra naglar i tran&aring;s

2021.03.13 20:32


My brother recommended I might like this web site. He was once entirely right. This post actually made my day. You can not consider simply how a lot time I had spent for this info! Thank you! g&ouml;ra naglar i tran&aring;s psychm.gruborwom.com/map1.php <a href="http://psychm.gruborwom.com/map1.php">göra naglar i tranås</a>

Mikebus - Зеркало гидры онион

2021.03.13 19:15

Да ни че прикольно!
Если члену АН срочно необходима помощь, он сможет найти собрание ближайшее к бизнесу или то, которое идёт прямо сейчас а также получить поддержку, чтобы прожить ещё 1 день, без наркотиков. опираясь на помощь АН и, применяя В жизни продвинутые стандарты, которые узнал в 12 Шагах, <a href=https://gidra-ak.com/>гидра ссылка на сайт</a> больной наркоманией находит в своих способностях и возможностях силы полноценно жить без наркотиков и меняться. Научиться проявлять заботу о внешности. Человек может разрушить своё здоровье, потерять работу, испортить работу с членами семьи, но настойчиво не идти на терапию и восстановление.

GregoryConia - cialis at discount price

2021.03.13 16:12

Alesse 0.18 mg price <a href="https://bbgenericsstore.com/categories/Birth-Control/medicineAlessesale#">Alesse 0.18mg online</a> Alesse 0.18 mg online <a href=https://bbgenericsstore.com/categories/Birth-Control/medicineAlessesale#>Alesse 0.18 mg cost</a> Generic Alesse 0.18 mg online

JonateNaiff - ivan tv

2021.03.13 14:13

Я считаю, что Вы не правы. Давайте обсудим это. Пишите мне в PM, поговорим.

---
В этом что-то есть. Теперь всё понятно, благодарю за информацию. www onlayn ru, смотреть канал юбр и <a href=http://www.thefreeadforum.com/postclassifieds/user/profile/513369>здесь</a> телевизор онлайн хабаровск

l&aring;ng spets cardigan - l&aring;ng spets cardigan

2021.03.13 14:04


I am sure this paragraph has touched all the internet visitors, its really really nice paragraph on building up new weblog. l&aring;ng spets cardigan gangmo.diatradpr.com/map18.php <a href="http://gangmo.diatradpr.com/map18.php">lГҐng spets cardigan</a>

Courtneyinins - Порно под виагрой

2021.03.13 10:40

В этом что-то есть. Теперь всё получается, большое спасибо за помощь в этом вопросе.
Можно отсортировать теги по алфавиту, Будь вы точно не в курсе, что хотите посмотреть. Кроме того можно отсортировать разделы по рейтингу, тогда сверху окажется то, так долго наши зрители любят больше всего: русское, hd, зрелые, сиськи и прочие полезные продукты. порно у нас на площадке разбито в каталоге, их чуть более 170. вы сумеете отыскать именно то <a href=https://investimmigration.ru/>порно жену виагру</a>, которое вам интересно. У нас собраны, как наиболее редкие, так и лучшие Порно, самые топовые в мире интернета. Уверяю тебя, что здесь столько порно на любой вкус, которое можно стереть ладони, Но не успеть смотреть онлайн, любые безвозмездные Ролики с привлекательными молодыми и зрелыми давалками. Помимо прочего, можно подвергнуть проверке ваш вопрос выбрав сразу несколько категорий-тегов.

choklad utan kolhydrater - choklad utan kolhydrater

2021.03.13 09:13


I'm amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that's both educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something too few folks are speaking intelligently about. I am very happy that I came across this in my hunt for something regarding this. choklad utan kolhydrater probap.diatradpr.com/map9.php <a href="http://probap.diatradpr.com/map9.php">choklad utan kolhydrater</a>

GlennHen - buy levitra 10mg

2021.03.13 07:14

Tretinoin 0,025 20gm cost <a href="https://bbgenericsstore.com/categories/Skincare/medicineTretinoin-0,025sale#">Tretinoin 0,025 cost</a> Tretinoin 0,025 for sale <a href=https://bbgenericsstore.com/categories/Skincare/medicineTretinoin-0,025sale#>Generic Tretinoin 0,025 online</a> Tretinoin 0,025 sale

Beckiepob - Отвественный деятель строительных работ

2021.03.13 06:01

Главные достоинства наличность труде со нами: данное систематический также постепенный аспект ко постройке зданий около источник. Устройство общепризнанных мерок также технологий, жесткое аналогия плану также персональный аспект ко любому покупателю. Постройка вашего предстоящего здания проводится непременно в условной базе.
<a href="https://svoydomsk.ru/">Строительство домов под ключ</a>
<a href="https://svoydomsk.ru/">Строительство домов Нижний Новгород</a>

MarquelspoDe - дипломная работа пример оформления готовая работа 2018

2021.03.13 05:57

А что тут говорить то?

---
круто! благодарственные письма купить, грамоты благодарственные письма и <a href=http://tonpix.ru/nikolaj_kuzanskij_329479/>тут</a> диплом профессиональной переподготовки плюсы и минусы

copenhagen fris&oslash;r salon - copenhagen fris&oslash;r salon

2021.03.13 05:05


My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page for a second time. copenhagen fris&oslash;r salon pubse.zinpunkgood.com/map6.php <a href="http://pubse.zinpunkgood.com/map6.php">copenhagen frisГёr salon</a>

jeans st&ouml;rre storlekar - jeans st&ouml;rre storlekar

2021.03.13 04:29


My partner and I stumbled over here coming from a different website and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking at your web page for a second time. jeans st&ouml;rre storlekar kaeli.diatradpr.com/map12.php <a href="http://kaeli.diatradpr.com/map12.php">jeans större storlekar</a>

Wendywhero - название дипломной работы

2021.03.13 00:26

про бабло забыли написать!!!!!!!!!

---
Я думаю, что Вы ошибаетесь. Давайте обсудим. Пишите мне в PM, пообщаемся. диплом работа, продам диплом о высшем образовании или <a href=http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/1132465>тут</a> купить диплом о высшем образовании в спб

b12 vitamin finns i - b12 vitamin finns i

2021.03.12 23:37


I used to be recommended this website by means of my cousin. I'm not certain whether this submit is written by means of him as nobody else realize such specific approximately my trouble. You're wonderful! Thank you! b12 vitamin finns i tiapas.diatradpr.com/map18.php <a href="http://tiapas.diatradpr.com/map18.php">b12 vitamin finns i</a>

Tammygaste - грамоты купить дешево москва

2021.03.12 22:19

Обалдеть!

---
Замечательно, очень ценная мысль купить грамоту для детей, купить дипломы Рѕ высшем образовании недорого или <a href=http://es-gym.blogspot.com/p/blog-page.html>здесь</a> корочка для диплома Рѕ высшем образовании купить

vad betyder olika antal rosor - vad betyder olika antal rosor

2021.03.12 20:55


Hello, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little comment to support you. vad betyder olika antal rosor touch.zinpunkgood.com/map1.php <a href="http://touch.zinpunkgood.com/map1.php">vad betyder olika antal rosor</a>

seafolly &aring;terf&ouml;rs&auml;ljare stockholm - seafolly &aring;terf&ouml;rs&auml;ljare stockholm

2021.03.12 16:25


There's certainly a lot to learn about this topic. I really like all of the points you have made. seafolly &aring;terf&ouml;rs&auml;ljare stockholm ehba.gruborwom.com/map12.php <a href="http://ehba.gruborwom.com/map12.php">seafolly återförsäljare stockholm</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

Következő »