Banánlikör
Hozzávalók: 50 dkg banán, 50 dkg cukor, 2,5 dl tisztaszesz, rumaroma, fél citrom leve.
A banánt felszeleteljük, egy zománcozott edényben a cukorral rétegezve rakjuk le. 3 nap után szitán áttörjük, és még 1dl vizet is hozzáadunk. Majd ehhez a léhez hozzáteszünk 2,5 dl szeszt, és rumaromát. Alaposan összekeverjük és 10-15 napig érleljük, majd leszűrjük.
Amoretto
Hozzávalók: 50 dkg hámozott, forrázott mandula, 12 dkg barnacukor, 2 dl víz, 1/2 rúd fahéj, 1/2 l konyak, 2 db csillagánizs, 1 mandulaaroma.
Durvára őröljük a mandulát. A cukrot a vízzel felfőzzük, beletesszük a mandulát és közepes lángon, lefedve, közben kevergetve felfőzzük. A meleg mandulás folyadékot összekeverjük a konyakkal, fahéjjal, csillagánizzsal és az aromával. Befőttesüvegbe töltjük, meleg helyen két hétig állni hagyjuk. Aztán előbb szitán, majd gézen átszűrjük. Palackozzuk és dugaszoljuk.
Áfonyalikör
Hozzávalók: 1 kg áfonyaszem, 15 dkg cukor, 1 l alkohol vagy vodka.
Egy sötét színű üveget megtöltünk áfonyával, ráöntjük a cukrot, felöntjük alkohollal vagy barackpálinkával. Szöbahőmérsékletentároljuk, rázogatjuk naponta.Egy hónap múlva illatos, különleges likört kapunk.
Baileys'
Hozzávalók: 1 l tej, 1 l tejszín, 1 csomag Aranka mogyoróízű krémpor, 3 dl szesz, 2 csomag vaníliáscukor, 1 whyski aroma, 30 dkg cukor.
A tejszínt a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a krémport, eldolgozzuk csomómentesre. Ezután az aromát és a szeszt is fokozatos keveréssel adjuk hozzá. Hűtőben hetekig eláll.
Bodzabogyólikör
Hozzávalók: 30 dkg bodzabogyó, 4 dl 96%-os szesz, 6 dl víz, 1-2 szem szegfűszeg, kis darab fahéj, 10 dkg ckor.
Az enyhén összetört bogyókat egy nagyobb üvegbe rakjuk, ráöntjük az alkoholt, beleadagoljuk a fűszereket és 15 napig állni hagyjuk. A cukrot felfőzzük a 6 dl vízben, majd lehűtjük és az alkoholos bodzához öntjük. Az egészet jól összekeverjük. Jól záródó üvegbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.
Benedictin likör
Hozzávalók: 0,5-0,5 dkg szegfűszeg és szerecsendió, 1-1 dkg fahéj és borsmenta, citromhéj, kardamonmag és gyömbér, 2 dkg angelikagyökér, 3 dkg kálmosgyökér összezúzott keveréke.
1 liter alkoholban 2-3 napig áztatjuk. Utána 1/2 liter sűrű cukorszirupot adunk hozzá, ha szükséges cukorkaramellel színesítjük.
Borlikör
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 50 dkg cukor, 1 rum, 1 cherry, 1 meggyaroma, 3 dl vodka.
A vörösbört a cukorral felforraljuk, és lehűtjük. Az aromákat a szeszben feloldjuk és elkeverjük a borral.
Borovicska likör
Hozzávalók 1 literhez: 75 szem borókabogyó, 3,5 dl törkölypálinka, vagy grappa, 30 dkg kristálycukor,3,5 dl víz.
A bogyókat kissé összetörjük, üvegbe rakjuk, ráöntjük a törkölyt, lezárjuk és 2 hétig érleljük. Néha rázogatjuk. Utána a cukorból és vízből szirupot főzünk, langyosra hűtjük és rászűrjük a borókás alkoholt. Még langyösan üvegbe töltjük. Szorosan lezárjuk, hűvös helyen 1 hónapig állni hagyjuk.
Carola
(házi Carolans)
Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 2 dl rum, 3 dl lehűtött forralt tej, 3 evőkanál Nutella, 3 dl vodka.
A tojást a cukorral kikeverjük, a Nutellát, majd a többi anyagot fakanállal hozzákeverjük. Hűtőben tároljuk, naponta rázogatni kell. Pár nap múlva fogyasztható.
Cherry Brandy házilag
Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 5 szegfűszeg, 1 l vodka, 1/2 rúd vanília, 70 dkg cukor.
A kimagozott cseresznyét burgonyanyomóval összetörjük, 10 db maggal együtt. Egy tálba beledobjuk a vaníliarudat, szegfűszeget, megszórjuk cukorral és összekeverjük a gyümölccsel. Egy éjszakán át lefedve állni hagyjuk, megkeverjük. Széles szájú üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát, lezárjuk és 8 hétig napos helyen érleljük. Leszűrve töltjük az üvegekbe.
Cinzano
Hozzávalók: 0,5 kg rizs, 1,5 kg cukor, 10 dkg mazsola, kevés darabos fahéj, 4-5 szem szegfűszeg, 3 citrom, vaníliarúd darabok, 3,5 l langyos víz, 1 dkg élesztő.
Egy 5 l -es befőttes üvegbe beletesszük a rizst, majd a többi anyagot, a citromokat karikára vágva. 3-4 hétig állni hagyjuk, többször keverjük meg. Ha megérett, üvegekbe leszűrjük, és pici borként teszünk bele, a letisztulás érdekében. Minél tovább áll, annál finomabb.
Crema limoncello
Hozzávalók: 5-6 nagy citrom, 5 dl alkohol, (vodka is jó) 50 dkg cukor, 1 l tejszín, 3 vanília, 1dl sambuca, (olasz likör, hasonlít az ouzóhoz)
A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a citromos alkohollal, a tejszínnel és 3/4 l tejjel. (A tejel és tejszínt forraljuk föl és hűtsük le.) Hozzáadjuk a sambucát és a vaníliát. Egy hétig érleljük hűtőben. Általában télen készítik, étkezések után szolgálják föl, közvetlen fogyasztás előtt hűtsük jégen. Bármilyen más gyümölcsből lehet készíteni.
Csillagánizs likör
Hozzávalók: 1 evőkanál csillagánizs tört, 1,5 csésze vodka, fél csésze cukorszirup.
A csillagánizst áztassuk 2 hétre a vodkába, időnként rázzuk föl.
Majd szűrjük le, és keverjük össze a sziruppal. Halványsárga színű lesz. Az üveg aljára egy szép csillagánizst tehetünk.
Csoko-mokka likör
2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.
Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.
Diólikör
Hozzávalók: 10 dkg zölddió, 1/2 kg méz, egy teáskanál kakukkfű, ánizs, szegfűszeg, zsályalevél, borókabogyó, koriander, 1 l vodka.
Júliusban lehet diót szedni hozzá. A dió héját késsel bevagdossuk, jó színezőanyag is, csak ne essen szét.
Az anyagokat a dióval együtt egy nagy befőttes üvegbe rakjuk, naponta rázogatjuk, 2 hónap múlva, amikor már jó sötét, leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Fahéjas likör
Hozzávalók 8 dl-hez: fél narancs, 6-8 darabka fahéj, 12 dkg barnacukor, 7 dl konyak.
A narancs levét kifacsarjuk, a fahéjjal, cukorral együtt egy üvegbe töltjük. Felöntjük a konyakkal. Négy hétig állni hagyjuk. Gézzel bélelt szűrőn átszűrjük, majd üvegekbe töltjük.
Fehércsoki likör
8 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. 4 dl tejszínt, 1 l tejet és egy tábla fehér csokoládét felforralunk és lehűtjük. A két keveréket összekeverjük, és hozzáadunk 2 dl vodkát. Egy adag kávét is adhatunk hozzá. Minél tovább áll, annál finomabb. Hűtőben tároljuk.
Fehércsokoládés-narancslikör
Hozzávalók: Negyed vaníliarúd, 1 narancs héja 1,5 dl tej, 10 dkg fehér csoki, 20 dkg cukor, 2 tojás, 3 dl vodka, 1,5 dl narancslé.
A vaníliadarabokat felhasítjuk és a narancshéjjal, tejjel felforraljuk, majd állni hagyjuk 10 percet. Átszűrjük és ismét felmelegítjük és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk óvatosan a vodkát és a narancslét. Vízfürdő fölött állandó kevergetés mellett 50C-osra melegítjük, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben tárolva, de rövid időn belül el kell fogyasztani.
Feketeribizli - likör
Hozzávalók: 1 kg feketeribizli, 2-3 szegfűszeg, 1 db fahéj, 1 l gyümölcspálinka, 75 dkg cukor.
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe töltjük.
Francialikör
Hozzávalók: 1,5 kg feketeribizli, 1 l jófajta vörösbor, 2-3 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, 2 kg cukor.
A ribizlit edénybe tesszük és addig főzzük, míg míg a szemek széthasadnak. Egy nagy uborkás üvegbe ( 5 l) rajuk a ribizlit, szegfűszeget, fahéjat és a bort. 4-5 napig érleljük hűvös helyen. Aztán leszűrjük, a ribizlit átpasszírozzuk, hogy több lé legyen . Adjuk hozzá a cukrot és magas hőfokon addig kevergessük, míg a cukor el nem olvad benne. Nem kell forralni!
Szűrjük le, töltsük üvegekbe, ha kihült, zárjuk le.
Ezt a likört ásványvízzel, tonikkal, jégkockával nagyobb pohárban kínáljuk.
Fűszeres-mézes gyógylikör
Hozzávalók: 2 diónyi szárított gyömbér, 1 csomag egész fahéj, és szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.
Üvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A végén a fűszerek leülepszenek az aljára, szép borostyánsárga lesz a likör. Áttöltjük üvegekbe.
Gyógylikör
Hozzávalók: 2 diónyi nagyságú gyömbér, 1 tasak fahéj, 1 tasak szegfűszeg, 50 dkg méz, 7 dl vodka.
A hozzávalókat üvegbe tesszük, leönjük a vodkával. Naponta rázogatni kell, többször. AA színe nem szép. Egy hétig érleljük, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük. Hűtve finom.
Jägermeister
Hozzávalók: 3 l pálinka, 1 kg égetett cukor, 1/4 marék citromfű, fehér üröm, borókabogyó, kélmosgyökér, 2 citrom, (cikkekre vágva) 1/4 maré cickafark, csalán, 12 zölddió (cikkekre vágva) 2,5 dkg köménymag, 1 dkg csillagánizs, 2,5 dkg darabos fahéj, szegfűszeg, 1 dkg fehér gyömbér.
Az anyagokat összekeverjük nagy befőttesüvegben, időnként megkeverjük, 2 hétig érleljük. Üvegekbe töltjük.
Ír krémlikör
Hozzávalók: 2 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 vaníliáscukor, 2 kis csomag natúr kapuchino por, 3 dl tejszín.
A porcukrot, vaníliacukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, kapuchino port és a habbá vert tejszínt. Ha sűrű, lehet egy kevés tejet hozzáadni. összekeverjük a rummal és hűtőben tároljuk.
Kakaólikör
Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliáscukor,0,5 l tejszín, 2 evőkanál kakaó, 0,5 l tej, 5 dl rum.
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a kakaót. A tejet a tejszínnek felforraljuk és lehűtjük. Aztán hozzákeverjük a tojásos masszát, végül a rumot. Üvegekbe rakjuk, hűtjük. Hűtőben tároljuk.
Kávékrémlikör
Hozzávalók: 2 dl hideg kávé, 2 dl konyak, 2 dl tejszín, 4 púpozott evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Turmixban jólé összekeverjük a hozzávalókat, és rögtön hűtőbe helyezzük 10-15 percre.
Kökénylikör
Hozzávalók: 1,5 kg érett kökény, 1,5 kg cukor, 4-5 db fahéj, 2 rúd vanília, 1 l vodka.
A kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodkával. 5-6 hétig hűtőben érleljük, majd leszűrjük.
Kumquat likör
Hozzávalók: 50 dkg mandarin, 50 dkg barna kandis cukor, 2 szegfűszeg,1 fahéjrúd, 1 tasak vaníliás cukor, 7 dl konyak.
A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. Egy villávaltöbbször megszurkáljuk, és egy nagy befőttes üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól lezárjuk az üveget. Szobahőmérsékleten 4 hétig állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. A likört leszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hétig állni hagyjuk.
Limoncello
Hozzávalók: 1,5 kg citrom, 1 l vodka, 1,5 l víz, 1,5 kg cukor.
Nagy befőttes üvegbe a citromhéjat alkoholba 2 hétre beáztatjuk. Csak a sárga héja kerüljön bele, fehér rész ne, mert kesernyés lesz. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, és lehűtjük. A citromhéjat leszűrjük, elkeverjük a sziruppal és újabb két hétig pihentetjük. Aztán palackozzuk. Hűtve fogyasszuk.
Mangólikör
Hozzávalók: 500ml mangószaft, (2 mangó) 100 ml víz, 10 dkg cukor, (lehetőség szerint barnacukor) 3 dl vodka.
A mangót összetörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vodkához, 10 napig érleljük. A cukorból, vízből szirupot főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk a vodkás mangóhoz. Tovább érleljük néhány napig, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük.
Málnalör
Hozzávalók: 1 kg málna, 7 dl vodka, 40 dkg cukor.
A málnát egy kicsit nyomkodjuk össze, tegyük nagy befőttes üvegbe. Öntsük le az alkohollal.Szorosan zárjuk le. 5-6 hétig állni hagyjuk, néha rázogatni kell. Gézen átszűrjük. A cukrot 2 dl vízben forraljuk fel, míg teljesen el nem olvad benne. lehűtjük és hozzáöntjük az alkoholos málnához. Üvegekbe töltjük és néhány hétig pihentessük fogyasztás előtt.
Málna-, egres- vagy meggybor
Hozzávalók: 60 dkg cukor, 1 kg málna, egres, vagy meggy.
Nagy üvegben meleg helyen ruhával letakarva erjedni hagyjuk a gyümölcsöt a cukorral. Ha kiforrt, és az edény nem meleg, az erjedés végbement. Ha az üveg alján üledék van, bedugaszoljuk. Lassanként minden leszáll az edény aljára. Amikor a bor kristálytiszta, óvatosan letöltjük a seprőt, a bort palackokba öntjük, mert megecetesedik. Ha több évig akarjuk tartani, a palackok nyakára gumisapkát teszünk és kidunsztoljuk. Ha kihült, kiszedjük a vízből, és ledugaszoljuk. Így évekig eláll.
Meggylikör
Hozzávalók: 60 dkg méz, 1 kg meggy, 0,8 l vodka, fél liter víz, 5 dkg mandula, 1 dkgfahéj, kevés tört meggymag, 2 szelet héjas citrom, 1 késhegynyi csersav.
A vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzu, hagyjuk kihülni. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, nagy befőttesbe. Ráöntjük a mézes szirupot, vodkát. Lekötjük, 2 hetet állni hagyjuk. Ülepítjük, szűrjük, üvegekbe töltjük.
Tutti-frutti likör
Hozzávalók: 50 dkg piros ribizli, 25 dkg fekete ribizli, 50 dkg málna, 25 dkg eper, 3,5 dl vodka, 1 kg cukor, 5 dl víz.
A gyümölcsöket tisztítás után turmixgépben összezúzzuk. Nagy befőttes üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát és lefedve 10 napig érleljük, de közben kevergetjük. Sűrőn átszűrjük, majd gézen átengedjük az egészet, hogy tiszta legyen.
A vizet fölforraljuk a cukorral, közben a habját leszedjük. Ha kihült, apránként kevergetve hozzáadjuk a gyümölcsös vodkát. Lefedjük, 10-12 napig érleljük. Időnként összerázzuk, de az utolsó 3 napban ne mozgassuk. Üvegekbe töltjük, jól ledugaszoljuk, és sötét, hűvös helyre tesszük.
Meggylikör
Hozzávalók: 1,5 kg meggy, 1 kg cukor, 1 rúd vanília, 3 g fahéj, 5 szegfűszeg, 4 szem mandula, 1/2 l szesz.
Kimagozzuk a meggyet, bőszájú üvegbe rakjuk. A cukorból és 1 l vízből szirupot főzünk, kihűtjük, és hozzáöntjük a meggyhez.Beletesszük a mandulát, a többi fűszereket és az alkoholt. Jól elkeverjük 3 hétig lefedve napos helyre tesszük. Ezután leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszoljuk. Díszítésként pár szem meggyet tehetünk bele.
Mézes pálinka
4-5 dl valódi pálinkába fél dl mézet teszünk, és fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, ánizst, citromhéjat, pici gyömbért. Összerázzuk, tároljuk, néhány hétig. Pár alkalommal még rázogatjuk és szűrjük.
Mogyorólikör
Hozávalók: 2 dl vodka, 5 dl tejszín, 2 dl víz, 1 teszínes mogyoróaroma, cukor ízlés szerint.
A cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.
Narancslikör
Két narancsot, egy citromot vékonyan meghámozunk, a fehér rész ne kerüljön bele. Egy jól záródó üvegbe tesszük. 4 dl vodkát, a gyümölcsök kifacsart és leszűrt levét adjuk hozzá. Két hétig érleljük, majd leszűrjük, és 1 dl cukorsziruppal hígítjuk.
Pina Colada
Hozzávalók: 3 dl fehér rum, 2 dl kókuszlikör, 5 dl ananászjuice, 2 dl tejszín.
A hozzávalókat tört jéggel elkeverjük, és egy magasabb pohárba töltjük. Koktélcseresznyével vagy ananászkarikával díszítjük.
Sangria
Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs, 1 üveg Malaga vagy bármilyen édes olasz vagy spanyol bor, 4 db narancs, 1 dl fehér rum, (Baccardi)4 evőkanál méz.
Összekeverjük, ha bólés jellegűt akarunk, akkor felöntjük 1 üveg édes pezsgővel. Ha karácsonyi jellegűt: sok fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel ízesítjük.
Sörfőzés
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 8 l víz, 30 dkg szemes árpakávé, 1 dkg komló, 1 dkg élesztő.
A vízben a kávét 3/4 óráig forraljuk, majd hozzátesszük a komlót, ismét 3/4 óráig forraljuk, majd a cukorral ismét, de 10 percig. Lehúzuk a tűzről. Amikor teljesen kihült, beletesszük az élesztőt. Egy napi állás után már fogyasztható. Üvegekbe töltjük és jól ledugaszoljuk.
Tejlikör
Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl vodka, 2 citrom, 2 rúd vanília, 1 kg cukor.
Egy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmérsékleten tartjuk 12 napig. Naponta rázogatjuk. Szűrőpapíron átszűrjük, és utána egy hónapig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Tia Maria
Hozzávalók: 3 dl víz, 20 dkg cukor, 1 rúd vanília, 6 dkg instant kávé, 7 dl vodka.
A vizet a cukorral sziruppá főzzük. Beletesszük a hosszában kettévágott vaníliarudat. A kávét felodjuk egy csésze forró vízben, és hagyjuk kihűlni. Majd a vodkát összekeverjük a többi folyadékkal. Üvegekbe töltjük és két hétig állni hagyjuk. Utána kivesszük a vaníliarudat, és finom szűrőn leszűrjük.
Tojáslikör
Hozzávalók: 0,5 l tej, 5 tojás sárgája, 40 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 rumaroma, 3,8 l vodka.
A fölvert tojásárgákhoz adjuk a cukrot, vaníliáscukrot és habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a felforralt, lehűtött tejet és folyamatosan keverve adjuk hozzá az aromát és a vodkát is. Hűtőben tárolva több hétig is eláll.
Sárgabarack likör
Hozzávalók: 50 dkg cukor, 20 dkg érett sárgabarack, 1 l tisztaszesz vagy pálinka.
A sárgabarackokat nagy üvegbe rakjuk, szétnyomkodjuk. A magokat feltörjük és a belsejét beledaraboljuk Hozzáadjuk a cukrot és a szeszt. 8-10 napig napos helyen érleljük, naponta megkeverjük, majd ruhán át szűrjük és üvegekbe töltjük.
Kókuszlikör
Hozzávalók: 3 dl tisztaszesz, 1,5 l tej, 50 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliáscukor.
Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy órán át takarékon főzzük. levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrokat. Ha lehült, leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt.
Vaníliás karamell likör
Hozzávalók: 1 doboz sűrített, cukrozott tej, 3,5 dl sötét rum, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 vanília aroma.
A sűrített tejet annyi vízzel engedjük föl, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük 30 percig. 10 dkg cukorból karamellt készítünk és összekeverjük a tejjel. ha kihült, hozzáadjuk az aromát, vaníliás cukrot és a rumot. Üvegbe töltjük és lezárjuk.
Zsályalikör
Hozzávalók: 12 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 20 levél zsálya, 5 dl grappa, (olasz törkölypálinka) 1 evőkanál vanília aroma.
Felforraljuk a vizet a cukoprral, sűrű szirupot főzünk, beletesszük a zsályát, 5 percig kavargatva forraljuk. Lehűtjük, hozzáadjuk a grappát és az aromát. Üvegekbe töltjük, néha át kell forgatni, hogy teljesen feloldódjon a cukor benne.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Успокойтесь!
---
Я считаю, что это — неправда. ос центр сертификации, центр сертификации курган и [url=http://pro-tools.eu/news/user/AlisterBar/]здесь[/url] центр сертификации сервера
DerrickHum - Работа с системами имплантов
<a href=https://www.32dent.ru/implantatsiya-zubov-all-on-4.html>порнохаб
</a>
Работа с системами имплантов от ведущих мировых производителей, ортопедическая работа любой сложности, в т.ч. протезирование на имплантах металлокерамическими и безметалловыми мостовидными конструкциями.
ReneeKam - тамбовский центр сертификации
Шикарная вещица!
---
Эта великолепная фраза придется как раз кстати нижегородский центр сертификации, сертификация медицинского центра а также <a href=http://kginkz.clan.su/forum/19-210-2#5890>здесь</a> имя центра сертификации
undnzyjd - shaoouecxcll
online research paper writer https://researchpapero.com/ - sample research paper outline
introduction to research paper
how to avoid plagiarism in a research paper <a href=https://researchpapero.com/#>sample research papers</a> i need a paper written for me
mens arm bands - mens arm bands
Great article, exactly what I was looking for. mens arm bands cartpt.nnutunman.com/map13.php <a href="http://cartpt.nnutunman.com/map13.php">mens arm bands</a>
AnneDiuch - центр сертификации гостсертгрупп
В этом вся прелесть!
---
вообще супер центр сертификации пожарный, центр сертификации воронеж или <a href=http://bezopasnost-astr.ru/?p=89#comment-792>тут</a> центр сертификации сервера
Stephaniebycle - справки дипломы купить
Извините за то, что вмешиваюсь… Я разбираюсь в этом вопросе. Давайте обсудим.
---
выгон дипломные работы на заказ, ваш диплом или <a href=https://sites.google.com/view/diplom-o-vyshem-obrazovaniy/glav>тут</a> купить высшие образования в москве
telia fiber fagersta - telia fiber fagersta
Yes! Finally someone writes about
Unquestionably imagine that which you stated. Your favorite justification seemed to be at the internet the simplest factor to have in mind of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as folks think about issues that they just do not recognize about. You controlled to hit the nail upon the top as well as outlined out the entire thing with no need side-effects , other folks could take a signal. Will likely be again to get more. Thanks telia fiber fagersta knope.nnutunman.com/map14.php <a href="http://knope.nnutunman.com/map14.php">telia fiber fagersta</a>
yourNIC - Recommended for You only
Hey, hope you are well! I'm a simple girl, who loves having fun, chatting and meeting new people. You will always find me smiling and happy because nothing disturb me! Join me www.sex-dating.me and your mind will be blown!
sigge mio hellström tomas hellström - sigge mio hellström tomas hellström
Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is great, as well as the content! sigge mio hellström tomas hellström taitr.nnutunman.com/map34.php <a href="http://taitr.nnutunman.com/map34.php">sigge mio hellstrГ¶m tomas hellstrГ¶m</a>
frisör burlöv center - frisör burlöv center
It's hard to come by educated people on this subject, but you seem like you know what you're talking about! Thanks frisör burlöv center teiwor.zinpunkgood.com/map30.php <a href="http://teiwor.zinpunkgood.com/map30.php">frisГ¶r burlГ¶v center</a>
DavidEmove - Счётчик жидкости ТОР-Т-50
Счетчик жидкости турбинный ТОР 1-50, ТОР 1-80 применяется на нефтедобывающих и нефтеперерабатывающих предприятиях для измерения объема жидкости (нефти), проходящего через трубопроводы.
Счетчики ТОР 1-50 и ТОР 1-80 относятся к приборам непрерывного действия. Возможно использование счетчиков на территории взрывоопасных зон помещений и в наружных установках.
Купить счётчик жидкости ТОР-Т-50 с доставкой по России и СНГ вы можете на сайте поставщика - <a href=https://neftel.ru/schetchik-zhidkosti-tor-1-50-tor-1-80-tor-t-50-tor-t-80>neftel.ru</a>
GeorgeHiela - роль частных детективов
Наша дело - превзойти ваши собственные ожидания и дать всем вам лучшие решения проблем. Мы предлагаем результативные решения, помогающие всем вам узнать решения на все ваши непростые вопросы.Наша команда помогает разыскать любую информацию, нужную для доказательства в суде, пропавшего без вести, поиска либо решения остальных проблем, с какими вы непременно встречаетесь. Наша команда частных сыщиков - это абсолютно не то, что вы непременно наблюдаете в кинокартинах. Частный детектив обладает практическим опытом, жизненным опытом, профессиональным опытом, опытом, навыком и знаем, каким способом сыскать сведения, необходимую для вашей определенной ситуации. Прямо сегодня мы решим вашу задачу. Только созвонитесь с частным детективом и сотрудники нашей фирмы поможем вам лично.
Когда лично вы полагаете, что вы нуждаетесь в услугах частного детектива, то, вероятно, столкнулись с серьезной личной или деловой неприятностью, а значит вам поможет детектив.
Наше официальное детективное агентство трудится, для того чтобы найти информацию и доказательства, которые клиенту или заказчику необходимы, затем чтобы уберечь свою семью, свою деятельность или свой бизнес. Детективное агенство готово предоставить вам системные, лучшие, результативные, экономичные, эффективные, комплексные и действенные услуги по расследованию.
<a href=https://xn-----6kccaakpja7ahr6ae4ddkifc2hqe.xn--p1ai>детектив москва</a>
Ruslanzjl - перегородки из стекла для ванной
Здравствуйте дамы и господа!
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса. Наша организация работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Изготовим для вас и установим душевую кабину из стекла на заказ. Профессиональные замерщики и монтажники. Мы используем различные типы материалов и фурнитуры для создания душевых кабин и душевых перегородок любого дизайна и конструкции, устанавливаем на поддоны или без поддонов. У нас вы сможете заказать стекло для душевой кабины по индивидуальным размерам и проекту. Выполним доставку изделия и его монтаж.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/13CAPanRKgpkKCcaHzI0EiaMtWM0saPJO/view?usp=sharing
drop in frisör växjö - drop in frisör växjö
Why visitors still use to read news papers when in this technological world everything is presented on web? drop in frisör växjö cira.nnutunman.com/map9.php <a href="http://cira.nnutunman.com/map9.php">drop in frisГ¶r vГ¤xjГ¶</a>
mebudhts - nynibnfoflfx
buy cheap cialis https://cialisusy.com/ - cialis black
best place to buy cialis online
cialis walmart <a href=https://cialisusy.com/#>buy cialis without prescription</a> cialis reviews
LoftDAlry - лофт мебель изготавливаем
<h3>Каталог мебели <a href=https://derevles.ru/loft/>журнальные столики Лофт</a></h3>
В нашем интернет-магазине найдёте большой выбор мебели в стиле Loft из дерева и металла.
Кроме того, изготовим на выбор по эскизам на заказ, качественной мебели Лофт.
Всегда сотрудничаем не только с частными клиентами, но также и с ресторанами, кальянными, офисами. Наша мебель станет стильным и функциональным элементом любого пространства.
<b>Приобрести <a href=https://derevles.ru/loft/>вешалки Loft</a></b>: что мы предлагаем?
Продолжительное время 5 лет занимаемся изготовлением мебели для кафе в стиле ЛоФт из металлических конструкций и дерева, срощенных данных фурнитур.
На заказ доступна офисная мебель ЛоФт, варианты для ресторанов и кафе, а также для дома.
Любой образец делается вручную – начиная с обработки дерева и металла материалов заканчивая соответственно сборкой.
Для изготовления делаем выбор лишь только экологически чистые материалы массива дерева, прочные – вот почему, такая кровать будет не только модной, но также безопасной.
<a href=https://derevles.ru/loft/>Мебель в стиле Loft на заказ</a>:
Профессионалы своего дела, а это – экономия времени и приемлемая стоимость красивой мебели.
Кроме того, разработкой мебели в стиле Лофт изготавливают квалифицированные ремесленники с опытом работы - они справятся с любой сложной задачей.
В чём достоинства:
Изготовление из настоящих материалов – массива сосны, ясеня и дуба.
<a href=https://derevles.ru/loft/krovati-loft/>кровать лофт с ящиками </a>
Мебель из металла в стиле лофт выполнена только из прочных сплавов;
<a href=https://derevles.ru/loft/krovati-loft/>подстолья для столов в стиле лофт </a>
Контроль качества на каждом из этапов производства.
<a href=https://derevles.ru/loft/>лофт мебель столы</a>
Скрупулёзный подбор материалов для каждого изделия – с учетом предполагаемой нагрузки.
Бесплатная доставка при заказе от 45 000 рублей в пределах МКАД;
Возможность профессиональной сборки и установки мебели.
Надежная упаковка для доставки в любой из городов МО.
Кроме того, на всю нашу продукцию мы даем гарантию, ведь уверены в ее качестве и долговечности!
Как сделать заказ?
Во вкладке с описанием товара нажмите кнопку «купить» и укажите ваши данные. Также вы можете связаться с нами по телефону или посетить наш шоу-рум в Москве. Стоимость заказа обсуждается индивидуально – все зависит от сложности работы и используемых нами материалов. </p>
Donnaboami - Бронируй дешевый билет на самолет
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wmelon.superbounce
<a href=https://hotels.checkintime.ru/>горячие путевки</a>
Бронируй дешевый билет на самолет . Простая форма поиска позволяет купить билеты в одну или обе стороны. Все направления и авиакомпании.Бронируй недорогой авиабилет в воздушное судно . Элементарная модель розыска дает возможность приобрести билеты во 1 либо эти две края. Все Без Исключения тенденции также авиакомпании
explorer 11 fungerar inte - explorer 11 fungerar inte
Truly no matter if someone doesn't know then its up to other visitors that they will help, so here it occurs. explorer 11 fungerar inte ocyl.zinpunkgood.com/map11.php <a href="http://ocyl.zinpunkgood.com/map11.php">explorer 11 fungerar inte</a>
Thomashoada - dog tapeworm remedies
colon cleansing herbal <a href= > dacs.org/didrex-online-pfz/ </a> prescriptives lipstick <a href= http://maps.worldofo.com/cialis-norge-pfz.php > maps.worldofo.com/cialis-norge-pfz.php </a> chesty cough remedy
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
AnneDiuch - центр сертификации сбербанка