Belga cukros waffel
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg durva szemű cukor (parelsuiker = gyöngycukor) 25 dkg vaj, 2 dl tej, 5 dkg élesztő,1 teáskanál só, 4 tojás, egy kevés őrölt fahéj.
A lisztet tálba tesszük, hozzákeverjük a tejet, tojást, élesztőt, sót, fahéjat és jól összedolgozzuk. 30 percig pihentetjük. Azután belegyúrjuk a puha vajat és a gyöngycukrot. Kb 10 dkg-os adagokba osztjuk el a tésztát, ismét pihentetjük 15 percet. A waffelsütőt felmelegítjük, a tésztát kb 3 perc alatt megsütjük benne.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Üdvözlet,
Azt szeretném kérdezni, hol talált Magyarországon gyöngycukrot ?
Előre is köszönöm
delbrassinne.pascal@gmail.com
(Delbrassinne Pascal, 2011.11.23 10:47)